Nieuwe Sneakers logo

Home » Model » Converse

Converse sneakers

1812 sneakers gevonden

1812 sneakers gevonden

Kies merk

Model

Doelgroep

Maat

Kleur

Wereldwijd zijn er maar weinig sneakers die zo’n geschiedenis en naamsbekendheid hebben als Converse. Het bedrijf heeft ondertussen al meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van de schoenen met de iconische rubberen zool, maar hoe is het bedrijf eigenlijk tot stand gekomen? Voor we hierop terugkomen wil ik je verwijzen naar de speciale links hieronder, deze links speciale je direct naar een speciale pagina bij deze winkels.

Converse sneakers kopen?

  1. Bekijk de nieuwste Converse sneakers bij Zalando!
  2. Bekijk de nieuwste Converse sneakers bij Sarenza!
  3. Bekijk de nieuwste Converse sneakers bij Sneakerbaas!

Wist je dit al over de Converse sneakers

In 1908 richt Marquis Mill Converse de Converse Rubber Shoe Factory op. Hij was daarmee een van de eerste die zolen van rubber besloot te maken en dat bleek een groot succes te zijn. 9 Jaar na het opstarten van zijn fabriek besloot Converse zijn markt uit te breiden en ontwierp zijn eerste basketbal schoen. Deze sneaker had een middelhoog bovenstuk dat gemaakt was uit canvas, en de iconische rubberen zool. Hij noemde het de Converse All Star.

De All Star mag vandaag de dag dan wel de meest bekende sneaker zijn uit de Converse collectie, maar dat heeft het bedrijf allemaal te danken aan de basketbalspeler Chuck Taylor. Deze man tekende in 1918 een contract bij Converse om het merk te vertegenwoordigen. Chuck Taylor speelde op de sneakers, maar bracht ze ook aan de man door in de media naar voren te treden en positief over de All Stars te spreken. De verkoopcijfers schoten omhoog en Converse was zo tevreden dat zij het eerst volgende model in de All Stars collectie naar de speler vernoemde.

Dit laatste was een zeer unieke zet voor dat tijdbeeld. Converse was hiermee namelijk het allereerste merk dat zijn sneakers liet ontwerpen door een atleet. Toch bleek dit achteraf een meesterzet te zijn aangezien Taylor een ontzettend grote invloed in het bedrijf had. Zo is het All Stars logo op de enkel geplaatst om de spelers daar van extra steun te voorzien. Een van de vele ideeën die uit het brein van Taylor voortkwamen.

Converse sneakers succes

Het succes van de All Stars nam alleen maar toe en Converse zou vanaf dat moment voor altijd verbonden zijn aan het basketballen. Toch liet Marquis Mill Converse zich hier niet stoppen. Hij blijft zijn merk pushen tot het uiteindelijk een onderdeel zou worden van het straatbeeld. Converse werd daarmee de sneaker voor verschillende cult genres zoals de nozems, punkers en skaters. Het merk kwam als reactie met nieuwe modellen, zoals de Converse One Star. Het succes kon niet op en in 1992 had het bedrijf 500 miljoen schoenen verkocht. Iets wat geen ander merk Converse in die tijdspanne na zou doen.

Ook vandaag de dag zijn de Converse sneakers nog altijd razend populair. Alhoewel ze qua materiaalgebruik amper verandert zijn sinds de oprichting van het bedrijf is de keuze een heel stuk uitgebreider. Zo kan men Converse sneakers in alle kleuren en patronen verkrijgen die je maar kan bedenken. Daarnaast zijn er ook nog eens limited editions zoals de Pink F loyd of Captain America sneakers. Mocht dat niet helemaal zijn waar je naar op zoek bent, dan kan je altijd nog je eigen paar Converse sneakers ontwerpen. De mogelijkheden zijn dus letterlijk eindeloos.

Converse sneakers zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf €30,-.