Nieuwe Sneakers logo

Home » Converse » Converse Jack Purcell

Converse Jack Purcell sneakers

Enige resultaat

Enige resultaat

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Converse Jack Purcell modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen! Klik hier voor het complete aanbod.

Bekijk alle Converse Jack Purcell modellen

Bekijk de nieuwste Converse Jack Purcell sneakers bij Zalando!
Bekijk de nieuwste Converse Jack Purcell sneakers bij Sarenza!
Bekijk de nieuwste Converse Jack Purcell sneakers bij Sneakerbaas!

In 1908 richt Marquis Mill Converse de Converse Rubber Shoe Factory op. Hij was daarmee een van de eerste die zolen van rubber besloot te maken en dat bleek een groot succes te zijn. In 1918 tekende basketbalspeler Chuck Taylor een contract bij Converse om het merk te vertegenwoordigen. Hij speelde niet alleen op de sneakers, maar bracht ze ook aan de man. De verkoopcijfers schoten omhoog en Converse was zo tevreden dat zij het eerst volgende model in de All Stars collectie naar de speler vernoemde. Dit laatste was een zeer unieke zet voor dat tijdbeeld. Converse was hiermee namelijk het allereerste merk dat zijn sneakers liet ontwerpen door een atleet. Toch bleek dit achteraf een meesterzet te zijn. Door de invloed van Taylor nam de verkoop nog meer toe en Converse werd het grootste merk dat basketbalschoenen produceerde.

In 1935 imiteert B.F. Goodrich Company het trucje, maar dit maal gericht op een hele andere doelgroep. Zij brachten in dat jaar namelijk de Converse Jack Purcell uit. De schoen was vernoemd naar de gelijknamige batmintonspeler en tenniskampioen die in die tijd ontzettend populair was.

Jack Purcell was een zeer succesvolle tennis,- en batmintonspeler die geboren en getogen is in Ontario, Canada. Hij won de Ontario kampioenschappen maar liefst vijf maal op een rij (1927 tot 1931) voordat hij naar Engeland vertrok om daar tegen andere mensen te spelen. Bij zijn terugkomst bleek hij van amateur te zijn opgeschaald naar betaald professional. Purcell nam deze uitdaging met beide handen aan en een jaar later, in 1932, had hij al de professionals in zijn klasse verslagen. In 1933 werd hij wereldkampioen badminton, een titel die hij daarna nog meerdere malen zou weten te behalen. Tot zijn pensioen in 1945 heeft niemand Jack Purcell kunnen verslaan op het kampioenschap.

Ontwerpen van Jack Purcell
In 1935 begon Purcell met het ontwerpen van de canvas sneakers voor B.F. Goodrich Company in Canada. Net als de converse had deze sneaker een rubberen zool, waardoor deze extra veel grip had in sportzalen. Purcell zorgde ervoor dat de schoenen voor meer stevigheid zorgde en extra bescherming bood aan de atleten. De uitkomst was een sneaker die verdacht veel op de low-top All Stars leek. Het grootste verschil was de zwarte streep op de witte neus, die er voor zorgt dat het net lijkt of de sneaker lacht.

In 1970 besluit Converse al de rechten voor het produceren van de Jack Purcell’s over te nemen van B.F. Goodrich Company. Hiermee verkrijgen zij het alleenrecht om deze converse sneaker op de markt te verkopen. Ze behouden echter wel het retro karakter van de sneaker en de naam blijft onveranderd. Ook dit was een briljante zet van Converse aangezien de populariteit van Jack Purcell onveranderd bleef, ondanks dat hij al jaren met pensioen was.

Ook vandaag de dag zijn de Converse Jack Purcell’s dus nog ontzettend hot. Is het niet voor het comfort, dan wel voor de vintage uitstraling. Gelukkig kan je in Nederland al een paar krijgen vanaf €59,-.

Lees minder..Lees meer..