Nieuwe Sneakers logo

Home » Converse » Converse Chuck Taylor

Converse Chuck Taylor sneakers

914 sneakers gevonden

914 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Converse Chuck Taylor modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen! Klik hier voor het complete aanbod.

Bekijk alle Chuck Taylor modellen

Bekijk de nieuwste Chuck Taylor sneakers bij Zalando!
Bekijk de nieuwste Chuck Taylor sneakers bij Sarenza!
Bekijk de nieuwste Chuck Taylor sneakers bij Sneakerbaas!

De naam Chuck Taylor doet niet bij iedereen gelijk een belletje rinkelen, maar wanneer je de Converse All Stars noemt dan weet iedereen waar je het over hebt. Chuck Taylor mag dan niet de oorspronkelijke bedenker van de All Stars zijn, maar toch heeft deze basketballer letterlijk en figuurlijk zijn stempel op de sneaker gedrukt.
In 1908 richt Marquis Mill Converse de Converse Rubber Shoe Factory op. 9 Jaar na het opstarten van zijn fabriek besloot Converse zijn markt uit te breiden en ontwierp zijn eerste basketbal schoen. Deze sneaker had een middelhoog bovenstuk dat gemaakt was uit canvas, en de iconische rubberen zool. Hij noemde het de Converse All Star.

Het succes van de All Stars heeft het bedrijf echter te danken aan de basketbalspeler Chuck Taylor. Deze man tekende in 1918 een contract bij Converse om het merk te vertegenwoordigen. Chuck Taylor speelde niet alleen op de sneakers, maar bracht ze ook aan de man door in de media naar voren te treden en positief over de All Stars te spreken. De verkoopcijfers schoten omhoog en Converse was zo tevreden dat zij in 1921 een model in de All Stars collectie naar de speler vernoemde.

In dat zelfde jaar werkte Taylor en Converse sneakers erg nauw samen. Taylor was de atleet met de ervaring en kon daardoor zeer evidente informatie geven over de wensen van een basketbalspeler. In een jaar tijd had Taylor zo veel invloed gekregen dat zijn ideeën in de sneakers werden verwerkt. Met zijn hulp werden de sneakers zeer flexibel en werd er een patch op de enkel geplaatst voor extra steun. Deze patch zit daar vandaag de dag nog altijd en draagt sinds 1932 trots de naam Chuck Taylor’s All Stars.

Chuck Taylor & Converse
Dat Chuck Taylor extreem nauw verbonden was met het merk en dat Converse hem altijd aan het hart is gegaan blijkt alleen al uit het feit dat de man jaren lang in zijn witte Cadillac rond reed, waarvan de kofferbak gevuld was met sneakers. Daar waar hij ze aan de man kon brengen deed hij dat, op een geheel vrijwillige basis. Taylor kreeg allicht wel een salaris van Converse, hij heeft nog nooit 1 cent commissie gezien van de 600 miljoen All-Stars die met zijn hulp verkocht zijn. Chuck Taylor heeft daar dan ook nooit om gevraagd.

Toch is de All Stars niet het enige waar Chuck Taylor zijn stempel op gedrukt heeft. In 1935 ontwierp de speler namelijk een naadloze basketbal, waardoor men een betere grip op de bal kon krijgen en deze comfortabeler aan voelt. Deze ballen worden vandaag de dag nog altijd gebruikt.
Basketballen is altijd essentieel geweest in het leven van de speler. Hij wist niet alleen de sneakers goed te verkopen, maar hij kon ook lobbyen als geen ander. De reden dat we vandaag de dag basketbal kunnen kijken op de Olympische Spelen komt doordat Taylor deze in 1936 voor het eerst heeft laten opnemen. Taylor besloot uiteindelijk om in 1968 met pensioen te gaan. Lang heeft de man daar niet van kunnen genieten. Een jaar later stierf hij op 67 jarige leeftijd aan een hartaanval.
Lees minder..Lees meer..