Nieuwe Sneakers logo

Home » Model » Asics

Asics sneakers

638 sneakers gevonden

638 sneakers gevonden

Kies merk

Model

Doelgroep

Maat

Kleur

Ben jij op zoek naar de tofste Asics sneakers? Wij hebben hieronder drie speciale links voor jou uitgezocht, zodat je direct bij de allernieuwste Asics sneakers komt, per winkel!

Asics sneakers kopen

  1. Bekijk de nieuwste Asics sneakers bij Zalando!
  2. Bekijk de nieuwste Asics sneakers bij Sneakerbaas!

Asics is een van de grootste sportschoen,- en kleding fabrikant. Het van origine Japanse bedrijf meent dat beweging een zeer belangrijk onderdeel is van iemands gemoedstoestand. De naam is dan ook een acroniem voor het Latijnse Anima Sana In Corporo Sano; een gezonde ziel in een gezond lichaam. Een boodschap die het merk tot op heden nog altijd heeft weten uit te dragen.

Asics basketbalschoenen

In 1949 begon de Jappanner Kihachiro Onitsuka met het ontwerpen van basketbalschoenen. Hij voorzag daar niet alleen de mensen uit zijn eigen dorp en omgeving mee, maar al snel genoeg het hele land. Onitsuka’s schoenen werden zo populair dat hij al snel daarna begon met een uitbreiding van zijn assortiment. Onitsuka hield daarbij de Olympische Spelen aan als maatstaaf en zorgde dat er voor iedere sport schoenen te verkrijgen waren. Hij gebruikte daarbij al het bekende gekruiste teken wat later het logo van Asics zou worden.

Onitsuka besloot in 1977 samen te gaan met de bedrijven GTO en Jelenk. Na lang beraad vond de fusie plaats en was Asics een feit. Onitsuka zou echter altijd de grootste impact hebben in het bedrijf. Zo groot dat het in Japan zelfs nog altijd bekend staat als Onitsuka Tiger. Daar houdt de invloed echter niet op. Onitsuka gaf Phil Knight namelijk de toestemming om Nike op te starten en de Onitsuka Tiger schoenen te verkopen. Dit was de geboorte van wat een van ’s werelds grootste ketenen zou gaan worden.

Asics vs Nike

Alhoewel de verkoop van bijvoorbeeld Nike Air Max schoenen die van Asics hier in het westen voorbij zou gaan doet Asics het absoluut niet slecht. In 2012 maakte het bedrijf bijna 1 miljard euro winst. Bijna de helft daarvan komt uit verkoop in Aziatische landen. Europa was goed voor 19% van de opbrengst.
Asics werkt samen met onder andere wetenschappers en atleten om zo tot de beste ontwerpen te kunnen komen voor hun sneakers. Hun doel is schoenen te ontwerpen die prestatievermogen zijn, betaalbaar en comfortabel. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft Asics het Institute of Sport Science (ISS) opgericht. De wetenschappers van dit instituut houden zich dagelijks bezig met de natuurlijke bewegingen van het lichaam en het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde materialen. In 2015 is het ISS nog uitgebreid om meer studies te kunnen uitvoeren.

Asics is ook in Nederland een populair merk en op verschillende plaatsen te verkrijgen. Zo zit er in Enschede een winkel die nog onder het Onitsuka Tiger label valt en zit er een outletwinkel in Maas Mechelen. Uiteraard is Asics ook in schoenenwinkels te verkrijgen en kan je ook gewoon sneakers en sportmaterialen op het web bestellen. Het assortiment van Asics is zeer uitgebreid en van hoge kwaliteit. Het merk valt niet voor niets binnen de grootste vijf fabrikanten wereldwijd.