Nieuwe Sneakers logo

Home » Asics » Asics Nimbus 17

Asics Nimbus 17 sneakers

0 sneakers gevonden

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kies je sneaker

Het is niet de nieuwste bezem uit een Harry Potter verhaal, maar deze sneakers kunnen je zeer zeker laten vliegen. Deze hardloopschoen is de allernieuwste editie een lijn die al jaren terug gaat. De Gel Nimbus werd in de jaren ’90 ontworpen voor professionele hardlopers. De schoen werd onder andere gedragen op verschillende marathons en zelfs de Olympische spelen. De schoen kreeg meerdere awards, maar dat is voor Asics niet voldoende. Zij gingen door met hun wetenschappelijk onderzoek en kwamen recentelijk uit met de Nimbus 17.
Bekijk alle Asics Nimbus 17 modellen

Bekijk de nieuwste Asics Nimbus 17 hardloopschoenen bij Zalando!

De Asics Nimbus staat vooral bekend voor de ontzettend zachte voering van de schoen. Het is daadwerkelijk alsof je op wolken loopt. De Nimbus 17 gaat echter nog net een stapje verder. De schoen is nog lichter dan de originele Nimbus en het bovenstuk van de schoen is geheel naadloos. Hierdoor zal je niet langer met pijnlijke imprints rondlopen na een lekker rondje rennen.

In het bovenstuk van de Nimbus 17 wordt gebruik gemaakt van de techniek die FluidFit genoemd wordt. Ook in de zool wordt deze techniek gebruikt. Deze technieken zorgen er als waren voor dat de schoen de vorm van jou voet aanneemt en daardoor extra prettig zal aanvoelen. Daarnaast voorkomt het ook nog eens blessures doordat het precies daar de ondersteuning kan bieden, waar dit het hardste nodig is, en dat is per persoon verschillend. Ook is het bovenstuk voorzien van mesh, wat er voor zorgt dat de schoen kan ademen en zweetvoeten gemakkelijker worden voorkomen.
Asics Nimbus 17, de ultieme hardloopschoen
In de zool wordt ook nog gebruik gemaakt van een nieuwe demping techniek Fluidride 2.0 genoemd. Deze zorgt voor maar liefst 20% extra demping, wat ten goede komt voor je gewrichten en je spieren. Daarnaast heeft Asics de gel in de zool ook in de midden zool en onder de bal van de voet toegepast. Hierdoor wordt de schoen nog zachter en lijkt het echt of je aan het zweven bent.
Techniek achter de Asics Nimbus 17
Daarnaast houdt Asics ook nog eens rekening met blessuregevoeligheid. Zo is de zool van de vrouwen op de hiel iets hoger dan bij de mannen. Hierdoor komt er iets minder spanning op de kuiten te staan wat achillespeesontsteking bij vrouwen helpt te voorkomen, daar die hier vrij gevoelig voor zijn. Al met al is deze schoen de meest geavanceerde hardloopschoen in het assortiment van Asics. Toch weegt de Nimbus 17 minder dan al zijn voorgangers.

In Nederland is de Asics Nimbus 17 op verschillende locaties te verkrijgen. Ook zijn er verschillende modellen. Zo kan je gaan voor de klassieke donkerblauwe sneaker met felgroene strepen, of voor een felgele sneaker versierd met grijze vlakken. Daar houdt de keuze nog lang niet op. De Asics Nimbus 17 is in vele verschillende uitvoeringen te verkrijgen zodat er voor ieder wat wils tussen zit. Er is een speciale lijn voor vrouwen ingericht die andere kleuren bevat dan de mannenlijn. De prijs van beiden ligt is uiteraard wel gelijk. In Nederland mag je rekenen op zo’n €130,- per paar.
Lees minder..Lees meer..