Nieuwe Sneakers logo

Home » Asics » Asics Gel Saga

Asics Gel Saga sneakers

0 sneakers gevonden

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kies je sneaker

Als je op zoek bent naar een hardloopsneaker die populair en retro is, dan ben je bij de Asics Gel Saga helemaal aan het juiste adres. Deze sneaker werd in de jaren ’90 door Asics geïntroduceerd als de opvolger van de Asics Gel Lyte III. Met een monotong, betere demping en een zool die gevuld is met een speciale gel is de sneaker een absolute verbetering. Het is dan ook niet vreemd dat de sportschoen binnen no time een grote hype werd waar iedere hardloper aan mee wilde doen.

Asics Gel Saga kopen

De Adidas Yeezy is op dit moment uitverkocht. Wil je op de hoogte blijven wanneer je hem weer kan bestellen?

De eerste Asics Gel sneaker werd vernoemd naar de ontwerpen Kayano en kwam in 1993 op de markt. Door zijn unieke ontwerp en de extra support en demping dankzij de dikke gel-laag in de zool werd de sneaker de schoen voor langeafstandlopers. Kayano maakte gebruik van twee verschillende soorten gel. In de hak gebruikte de ontwerper Theta gel, die steviger van aard is en daardoor voor extra stabiliteit kan zorgen. Des al niet te min vangt deze gel wel de grootste schokken op, waardoor de rest van het lichaam ontzien wordt. Onder de bal van de voet maakte Kayano gebruik van een poreuzere gel, genaamd P-Gel. Deze zorgde ervoor dat de sneaker zich beter aanpaste aan jou voet, waardoor de afwikkeling beter verliep.

Aan de Asics Gel- Kayano zat echter wel een groot nadeel. Doordat de technieken zo nieuw waren wist men nog niet waar ze konden schaven. Hierdoor was het gewicht van de schoen zeer aanzienlijk ten overstaande van andere modellen. Het duurde ruim 6 jaar en 4 nieuwe modellen voordat Asics dit gewicht naar beneden wist te brengen. In 1999 kwam Asics uit met de Asics Gel-Kayano TN900, die op dat moment nog zo’n 370 gram woog. Opvallend genoeg bleek dit toch geen doorslaggevende factor te zijn voor de lopers. Alle sneakers in de Asics Gel Saga waren tot op dat moment een groot succes..

De vraag naar de Asics Gel sneakers bleef erg hoog en Asics kwam dan ook ieder jaar met een nieuw model uit. Er zijn vandaag de dag 21 verschillende modellen die binnen de Asics Gel lijn vallen. Het nieuwste model word dan ook niet voor niets de Gel Saga genoemd.

De Asics Gel Saga is iets lichter in gewicht, maar licht dicht bij de TN900. Met zo’n 350 gram is het verschil dan ook minimaal. Toch is de Gel Saga op vele manieren een verbetering van al zijn voorgangers.

De Gel Saga bestaat uit een combinatie van leer en mesh, waardoor de sneaker extra luchtdoorlatend is. Daarnaast is de binnenzool extra gevoerd met een soort memoryfoam waardoor de sneaker zich naar jou voet zal vormen. Het gedeelte van de zool waar gel in zit is uitgebreid, waardoor de sneaker nu voor nog meer demping zorgt en bovendien is het middelste gedeelte voorzien van extra ondersteuning. Hierdoor wordt de kans op blessures aanzienlijk vermindert. De Asics Gel Saga is in Nederland te koop voor een gemiddelde prijs van €100,-.