Nieuwe Sneakers logo

Home » Asics » Asics Gel Lyte

Asics Gel Lyte sneakers

22 sneakers gevonden

22 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

In 1990 kwam Asics uit met een nieuwe sportschoen die speciaal voor hardlopers was ontworpen. De Asics Gel Lyte III. Deze sneaker stond vooraan in de lijn die later bekend zal worden als de Asics Gel Lyte. De sneaker was razend populair. Niet alleen omdat hij ontwikkeld was door wetenschappers, maar ook omdat er een aantal unieke kenmerken zijn die de Asics Gel Lyte 3 een verzamelitem maken voor echte sneakerheads. Het grootste voorbeeld daarvan is de gespleten tong. Door deze in tweeën te snijden vind er niet alleen minder frictie plaats, maar was ook nog eens een uniek ontwikkeling voor het straatbeeld. De sneaker is daarnaast zeer licht van gewicht, zeer luchtdoorlatend door het gebruik van mesh en heeft daarnaast ook nog eens reflecterende details.

Bekijk alle Asics Gel Lyte modellen

Bekijk de nieuwste Asics Gel Lyte sneakers bij Zalando!
Bekijk de nieuwste Adidas Asics Gel Lyte sneakers bij Sneakerbaas!
Het succes van de Asics Gel Lyte

Asics Gel LyteDoordat de sneaker zo’n groot succes was werd deze 3 jaar later opgevolgd door de Asics Gel Lyte IV. De schoen was lichter en smaller dan zijn voorganger waardoor het meer aanvoelde als een slip-on in plaats van een sportschoen. De sneaker kunt u zich misschien nog wel herinneren. Niemand minder dan Uma Thurman droeg deze sneakers namelijk tijdens haar killingspree in Kill Bill.

Toch veroorzaakte de Gel Lyte IV een schokgolf in sneakerland. Asics had namelijk iets gedaan wat niemand had kun verwachten. De iconische split tongue werd vervangen door een gewone tong, waardoor de sneaker op gewone hardloopschoenen leek. Gelukkig kwamen er ook een hoop verbeteringen met de nieuwste uitgaven. Doordat het model smaller is ondersteund het de voet beter dan zijn voorganger. Ook de binnenzool werd vervangen door een nieuwer model die er voor zorgde dat de hardloper meer grip had op de bal van de voet waardoor de enkel en de middenvoet beter ondersteund werden. De Gyl Lyte IV werd daarom ook een zeer grote hit.

Deze hit werd niet opgevolgd door een Gel Lyte V aangezien dit volgens de Japanners ongeluk zou brengen. Het zou maar liefst 20 jaar duren voordat het Japanse bedrijf het bijgeloof aan de kant zou schuiven en toch met de Gel Lyte 5 naar buiten kwamen. In 2013 was het dan eindelijk toch zo ver. De nieuwste hardloopschoen van Asics werd gepresenteerd met een dikke knipoog naar het verleden en een mooi inzicht in de toekomst.

De Gel Lyte IV werd geïntroduceerd in dezelfde oorspronkelijke kleuren wit, paars en zeegroen. Het duurde echter niet lang voordat Asics ook met andere kleuren op de markt kwam. Het grootste verschil tussen de Gel Lyte IV en zijn voorgangers is dat het nieuwe model weerbestendiger is. Dit is onder andere te danken aan het nieuwe Gore-Tex textiel. De Gel Lyte IV is hierdoor zeer waterafstotend. Er is dus geen enkel excuus meer, ook als het regent kan je gewoon je rondje lopen.

In Nederland is de Gel Lyte III te verkrijgen vanaf €35,-. Voor de Gel Lyte V leg je ongeveer €100,-. Helaas is de Gel Lyte IV niet meer verkrijgbaar.