Nieuwe Sneakers logo

Home » Model » Adidas

Adidas sneakers

7672 sneakers gevonden

7672 sneakers gevonden

Kies merk

Model

Doelgroep

Maat

Kleur

Adidas sneakers kopen? Wij helpen je!

Op deze pagina bekijk je eenvoudig alle sneakers van Adidas. We hebben het aanbod geselecteerd van bijna alle sneaker winkels. Je kan alle Adidas sneakers eenvoudig sorteren door gebruik te maken van de filters aan de zijkant.

Overzicht van de nieuwste Adidas sneakers

De verkoop van Adidas sneakers is de laatste jaren enorm gestegen. Adidas brengt keer op keer nieuwe modellen uit die erg populair zijn. Voorbeelden hiervan zijn de de Adidas Superstar en bijvoorbeeld de Adidas NMD. Het grote verschil is dat ze nu terugkomen in vele verschillende kleuren, prints en modellen. Wij van Nieuwe Sneakers hebben voor jou een mooi overzicht van de beste webwinkels waar je alle Adidas sneakers kunt vinden, en ook kunt bestellen voor de laagste prijs. Dit overzicht wordt dagelijks bijgewerkt voor alle nieuwe Adidas sneakers.

De Adidas sneakers staan synoniem voor sportschoen. Het laat zich kenmerken door een rubberen zool, zachte voering en vaak een ademend textiel. Hierdoor zijn sneakers in de meeste sporten bruikbaar. Je zult ze dan bijvoorbeeld ook tegenkomen bij het basketballen, tennissen, hardlopen en atletiek. Onder andere het hockey, lacrosse en voetbal werken met sneakers die speciaal voor de sport zijn aangepast door het toevoegen van noppen.

De sneaker krijg zijn oorspronkelijke naam al in 1887, toen men de term gebruikte om tennisschoenen aan te duiden. Dankzij de rubberen zolen waren de schoenen zo stil dat men ze amper hoorde op de sportvloer. Sneaking up on somebody werd op die manier dan ook heel erg makkelijk. Het duurder echter tot 1917 voordat de term in een commerciële setting gebruikt werd.

Adidas sneakers komen oorspronkelijk uit de sport.

Sneakers zijn van oorsprong dus schoenen die voor atleten zijn ontworpen. Toch kwam daar in 1970 een verandering in. Hiphop artiesten en rappers adopteerde de schoenen en al snel werd het een onderdeel van de straatstijl. Echte fans begonnen unieke sneakers te sparen en zo ontstonden de sneakerheads. Deze subcultuur groeide zo hard en zo snel dat er nu sneakers zijn die voor wel €1000,- verkocht worden.

De obsessie is niet zo vreemd. Sneakers komen in allerlei soorten en maten voor. Zo heb je lage sneakers die tot net onder de enkel lopen, of sneakers die er boven zitten. Je hebt zelfs sneakers die uitlopen tot in laarzen. Om over de materialen en kleuren nog maar niet te spreken. Sneakers zijn tegenwoordig heel divers en al lang niet meer enkel toegewezen aan atleten.

Toen Adolf Dassler in 1949 voor zichzelf begon en zijn bedrijf officieel de naam Adidas gaf, was hij al een man met een visie. Zo kreeg hij het dan ook voor elkaar om zijn sportschoenen binnen een tijdsbestek van slechts 4 jaar op de olympische spelen te krijgen. Met passie en liefde voor zijn schoenen werkte hij dagelijks aan het bedrijf. Alle schoenen werden handgemaakt en zorgvuldig gekeurd. Het bedrijf heeft deze instelling altijd weten vast te houden en zo gezorgd dat Adidas in de top 3 van grootste merken terecht is gekomen en altijd is gebleven.

De passie die Dassler voor zijn bedrijf had is de aanleiding geweest voor zijn grote en gezonde bedrijfscultuur die erg aantrekkelijk blijkt te zijn. Zo heeft het merk de gelegenheid gekregen om samen te werken met een hele hoop grote namen. Ook celebraties die niet samen werkte met het merk dragen het vol trots. Onder andere Avril Lavigne, Chris Brown, Anne Hathaway en Kanye West zijn zo gespot.

Lancering van de Adidas Originals sneakers

Voor de sneakerheads onder ons is het leuk om te weten dat Adidas nog altijd originals verkoopt. Deze schoenen zijn exact gemaakt als de originele eerste versie. Hierdoor is de sneaker identiek aan de schoen toen die net op de markt kwam. Je kan onder andere terecht voor de JC Wings, Superstar en Stan Smiths. Voldoende keuze dus.

Promotie van de Adidas Original

Als een eerbetoon aan de geschiedenis van het bedrijf en als een eerbetoon aan de sneakerheads die haar zo groot hebben gemaakt, heeft het bedrijf de Adidas Originals in het leven geroepen. Met de Adidas Originals legde het merk perfect de link tussen de sportcollectie en fashion. Om een sneaker uit de Original lijn herkenbaar te maken gebruikt zij het trefoil logo, het driebladig palmblad. Dit logo was tot 1997 op alle schoenen te zien totdat het bedrijf besloot dat dit beter thuis paste op de Originals vanwege de retro feel. Dit was de geboorte van de nieuwe lijn.

Met de Originals blikt Adidas dus dankbaar terug naar de schoenen die het merk groot hebben gemaakt. Toch schromen zij niet om er nieuwe sterren bij te halen. In 2008 lanceerde Adidas een nieuwe campagne om de Originals te promoten. Daarbij haalde zij een hele horde aan bekende mensen in huis. Deze brachten zij allemaal onder bij de Original en in de superstar lijn. Je kan hierbij aan grote namen denken zoals de zanger Pharell Williams, skater Drake Jones en actrice Selena Gomez.

Ontstaan van de Adidas Originals, de populairste Adidas sneaker.

Adidas schroomt haar geschiedenis niet. Dit is namelijk wat het bedrijf tot de top 3 van de grootste sportmerken heeft weten te brengen. Het merk is trots op wat zij heeft bereikt en nog trotser op alle modellen die zij uit heeft mogen brengen. Adidas is een bedrijf dat een lange geschiedenis kent. Officieel is het bedrijf namelijk in 1924 opgericht door de broers Adi en Rudi Dassler. Het heette in die tijd nog Gebroeders Dassler en was uitsluitend te verkrijgen in Duitsland. Binnen 4 jaar krijgen de twee het echter voor elkaar om al schoenen voor de atleten van de Olympische Spelen te maken. Nadat Jesse Owens 4 gouden medailles won op handgemaakte schoenen van de Dassler broeders in 1936, maakte zij pas echt naam. Helaas bracht de oorlog een einde aan de goede band tussen de twee broers toen Adi zijn broer bij de geallieerde aangaf als nazi. Deze begon daarna voor zichzelf en richtte een eigen bedrijf op. Adi volgde al snel zijn voorbeeld. Het is een geschiedenis die op z’n minst bijzonder te noemen is en geleid heeft tot het ontstaan van twee grote en nog altijd 2 rivaliserende bedrijven; Puma en Adidas.

Alle succes van Adidas

Dit jaar, 2015, staat nu al in het teken van de rapper Kanye West. Met zijn Yeezy boost heeft de zanger het merk letterlijk weer een nieuwe boost gegeven. Ondanks dat het model kort in opspraak kwam voor plagiaat strijken de sneakerheads met de hand over het hart. Waar men verwacht had dat de verkoop terug zou lopen gebeurde juist het tegenovergestelde. De schoen werd een waar collectorsitem en was binnen no time uitverkocht. Nu dat het lagere model uit gaat komen wordt ook weer een run op de winkels verwacht, maar Adidas is er klaar voor.

Je kan verschillende Adidas Originals verkrijgen in Nederland. Het goedkoopste model is al verkrijgbaar vanaf €60,-. Ga je echter voor de combinatie Adidas en VIP dan ligt de prijs gemiddeld rond €110,- voor een paar.