Nieuwe Sneakers logo

Home » Adidas » Adidas Samba

Adidas Samba sneakers

2 sneakers gevonden

2 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Adidas Samba modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen!

Adidas Samba kopen?

Bekijk de laatste Adidas Samba sneakers bij Zalando.nl!

Het ontstaan van de Adidas Samba

Wanneer ze samba horen zullen veel mensen denken aan de traditionele Braziliaanse dans die groot is geworden door het carnaval in Rio de Janeiro. Toch gaat het hart van veel sneakerheads harder kloppen op het moment dat je het merk Adidas er aan plakt. Opeens veranderd de feestelijke dans in een beeld van een van de meest populaire sportschoenen die het merk vandaag de dag kent.

Adidas Samba ontwerp

De Adidas Samba is een schoen die speciaal is ontworpen voor indoor voetballers. De drie iconische strepen op de zijkant van de schoen zijn onder andere door de Samba groot geworden. Al in 1950 kwam Adidas uit met dit model en het heeft over de jaren dan ook al flink wat transities mee mogen maken. Toch is de basis van de schoen altijd hetzelfde gebleven. Een stevige zool voor de harde, vaak gladde, ondergrond, de drie iconische strepen en de folie met het merk op de tong. Het heeft allemaal geleid tot ruim 35 miljoen verkopen van dit model.

De Adidas Samba heeft zijn plekje in de wereld al een lange tijd geleden weten te veroveren. Het is dan ook niet vreemd dat de ene na de andere superster met de sneaker aan zijn voeten wordt gespot. Zo is acteur Robbert Pattionson (twighlight) meerdere malen gespot met het zwart witte model. Ook sterren zoals Shia Lebeouf, Kristen Stewart en Adam Sandler zijn al op de foto gezet met de indoor voetbalschoen. Met andere woorden, de Samba is hot!

Het is dan ook maar goed dat de Adidas Samba tegenwoordig in verschillende kleuren en zelfs modellen te verkrijgen is. Je hebt nog altijd de originele indoor voetbalschoen die een zool van zachte gom heeft zodat je sneakers geen zwarte strepen achter laten. Daarnaast heeft Adidas binnen de lijn echter ook andere schoenen uitgebracht die special voor de straat zijn.