Nieuwe Sneakers logo

Home » Adidas » Adidas LA Trainer

Adidas LA Trainer sneakers

22 sneakers gevonden

22 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Adidas LA Trainer modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen!

Adidas LA Trainer kopen?

Bekijk de laatste Adidas LA Trainer sneakers bij Zalando.nl

Adidas LA Trainer opkomst

1984 Was een groot jaar voor Adidas. Voor het eerst verhuisde zij de productie van Duitsland naar Frankrijk en mochten zij ook nog eens een groot aantal atleten van hun sportschoenen voorzien. In dat jaar werden namelijk de Olympische Spelen in de stad Los Angeles gehouden. Dus kwamen ze speciaal voor dit grote evenement uit met de nieuwste hardloopschoen in de collectie die zij destijds hadden.

De Adidas LA Trainer was voorzien van de nieuwste technieken. Technieken die nog steeds worden gebruikt. Zo zit er in de binnenzool een aantal kleine cilinders die als een soort schokdempers werken. Dit wordt het Vario Shock Absorption System genoemd. Dit systeem is aan de buitenkant zichtbaar gemaakt door de dopjes van de cilinders opvallende kleuren te geven en buiten te zool te laten komen. Tegelijkertijd kwam Adidas ook uit met een handboek over waarom schokabsorptie nou juist zo belangrijk is. In hun eigen woorden: tijdens het joggen raakt de hiel altijd als eerste de grond. In andere sporten, zoals tennis of bowlen, wordt er met de hiel afgeremd en gegleden. De hiel kan je bijna gelijk tot een stop laten komen. (…) Om die reden is de opbouw van de zool, vooral in het hielgebied, belangrijk voor schokdemping en het voorkomen van onnodige blessures. De techniek van Adidas was zonder meer vernieuwend en de atleten konden de uitgebreide informatie over de schokdempers ten zeerste waarderen. De schoen werd een zeer groot succes.

Adidas LA Trainer tegenwoordig

Het gebruik van het Vario Shock Absorption System was niet het enige vernieuwende aan de schoen. De iconische drie strepen op de zijkant waren de eerste strepen die omringt waren met een zigzag stof. Daarnaast had Adidas heel subtiel de naam van de schoen, LA Trainer, in de eerste gezet. De sneaker zou echter wel de laatste schoen van Adidas zijn die een naam kreeg, gebaseerd op een plaatsnaam.
Vandaag de dag is de LA Trainer nog steeds immens populair. Dit jaar kwam Adidas zelfs nog uit met nieuwe versies. De LA Trainer weave voor mannen en de LA Trainer voor vrouwen. Deze sneakers vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Een succes dat te verklaren valt doordat veel jongeren uit 1984 de hype over de sportschoen mee hebben gekregen en deze nu in stand houden. Jong geleerd, oud gedaan. De LA Trainer is te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. Je kan gaan voor het klassieke nylon of het wat zachtere suède. Daarnaast kan je kiezen voor een solitaire kleur of een gave combinatie zoals het populaire donkerblauw met felgeel. De Adidas LA Sneaker is al te verkrijgen voor €65,- alhoewel het gemiddelde rond de €100,- euro ligt. Daar krijg je dan echter wel een iconische sneaker geheel naar smaak voor, die ook nog eens goed is voor het lopen!