Nieuwe Sneakers logo

Home » Adidas » Adidas Gazelle

Adidas Gazelle sneakers

118 sneakers gevonden

118 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Adidas Gazelle modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen!

Bekijk alle uitvoeringen van de Adidas Gazelle

Bekijk de laatste Adidas Gazelle sneakers bij Zalando.nl!

Adidas Gazelle een echt stijlicoon

De Adidas Gazelle is een echt modesymbool, de sneaker is ooit geïntroduceerd als sportschoen en is uiteindelijk dé schoen geworden voor de doorgewinterde sneakerheads. De schoen kenmerkt zich door een tijdloos ontwerp dat met elk kledingstuk is te combineren. Ben je benieuwd naar alle uitvoeringen van deze Adidas Gazelle? Bekijk dan hieronder de links naar de pagina’s waar wij een overzicht van hebben gemaakt.

Binnen het zaalvoetbal is de Adidas Gazelle toch wel een beetje een cultsymbool. De sneaker werd speciaal voor de zalen ontworpen en kwam in 1969 voor het eerst op de markt. Door zijn varkensleren bovenwerk en voering van synthetisch leer is de schoen erg prettig om te dragen. Het voelt zacht, biedt voldoende steun maar is ook ademend. Het geeft je dus alles wat je van een sportschoen verwacht. Bovendien is de zool van gumrubber. Een materiaal wat een dempende werken heeft, maar ook geen vervelende strepen achterlaat op de dure sportvloeren. Gedurende de afgelopen 46 jaar is de schoen amper verandert. Hierdoor mag de Adidas Gazzelle zich dan ook een original noemen, iets wat de cultusstatus nog eens extra verhoogd.

De grootste transitie die de schoen onderging vond plaats in 1986. Adidas besloot toen heel bewust de indoor sportschoen een nieuwe status te geven. Zij werkte daarom samen met de grootste hiphop band uit die tijd; Run DMC. Zij waren zo dol op het merk dat ze er zelfs een nummer over schreven. My Adidas werd een echte hit en zorgde voor een golfbeweging in de streetstyle.

De Adidas Gazelle was de schoen naar keuze omdat deze in ontzettend veel verschillende kleuren te verkrijgen was, in tegenstelling tot veel andere sneakers in die tijd. Ook bood de Adidas Gazelle de mogelijkheid om verschillende soorten textiel en structuren te kiezen.

Kenmerken van de Gazelle

De Gazelle was en is nog steeds herkenbaar aan een aantal unieke kenmerken. De gum rubberen zolen, een stuk gevoerd leer op de hiel wat vaak gepaard gaat met het logo en de tong waarop het Adidas logo prominent is geprint. Daarnaast werkt Adidas ook nog eens met verschillende technieken om verbruining tegen te gaan. Je sneakers blijven daardoor hun originele kleur behouden en de kwaliteit wordt ontzettend verhoogd. Adidas mag zichzelf op de borst kloppen. De Gazelle was een goede schoen toen deze origineel ontworpen werd en Adidas was slim genoeg om daar niet te veel aan te sleutelen. Eenvoud is hun kracht en daar zijn zij zich bewust van.

De Gazelle is dus getransformeerd van de meest gewenste indoor sportschoen naar een modesymbool en heeft uiteindelijk de cultusstatus verkregen. Het is dan ook geen verrassing dat dit model nog altijd zeer populair is. De collectie word ook nog altijd uitgebreid. Zo heb je modellen in alle kleuren van de regenboog en in allerlei verschillende variaties. De drie iconische strepen aan de zijkant zijn nog altijd aanwezig maar komen nu in meerdere kleuren. Zo hoef je niet voor het klassieke wit te gaan, maar kan je ook kiezen voor hard roze of fel geel bijvoorbeeld. Ook kan je kiezen voor een patroon en zijn er zelfs Gazelles die klittenband hebben in plaats van veters.

De Adidas Gazelle is te verkrijgen voor kinderen en volwassenen. De prijzen variëren erg, afhankelijk van de uitvoering, maar je kan al terecht vanaf €90,- voor volwassenen en €45 voor kinderschoenen.