Nieuwe Sneakers logo

Home » Adidas » Adidas Dragon

Adidas Dragon sneakers

47 sneakers gevonden

47 sneakers gevonden

Kies je sneaker

Filter op

Wij hebben een selectie gemaakt van alle nieuwe en hippe Adidas Dragon modellen! Je vindt hier schoenen die nergens worden aangeboden tegen de laagste prijs. Alle aanbieders zijn gecontroleerd zodat je veilig en extra voordelig kunt shoppen!

Adidas Dragon informatie

De Adidas Dragon is de sneaker met de coolste naam in het assortiment van de Duitse sneaker fabrikant. Toch is het een van de schoenen die al snel over het hoofd wordt gezien. De Dragon heeft nooit echt op de voorgrond gestaan terwijl het wel degelijk een plekje verdient tussen de meest invloedrijke sneakers uit de geschiedenis van Adidas. De sneaker werd aan het einde van de jaren ’70 geïntroduceerd als de hardloopschoen. Doordat de Dragon extreem licht in gewicht is viel deze al snel in de smaak bij atleten en werd dan ook redelijk populair voor een goed aantal jaar. De atleten brachten de schoenen al snel van het sportveld naar het dagelijkse leven. Door de fijne pasvorm, het lichte gewicht en de stevige maar toch beweegbare zool wordt de schoen gezien als de perfecte sneaker voor op school, campus of tijdens het afleggen van lange afstanden. Het werd daardoor ook een van de eerste streetsneakers in de geschiedenis.

De Adidas Dragon onderscheid zich van de standaard Adidas sportschoen, en dat kan wel eens de reden zijn waardoor men niet zo snel aan dit model denkt. In tegenstelling tot de meeste schoenen heeft de Dragon geen plastic neuskapje, maar een dikkere rubberen band. Ook hebben zij een comfortabele maar smallere pasvorm en word er zowel van canvas als van suède gebruik gemaakt. Het was de eerste combinatie van Hip-Hop en sport. Vandaag de dag begint de Adidas Dragon een beetje uit de schaduw van zijn opvolgers te kruipen. Met nieuwe modellen in felle kleuren en de toevoeging van zacht gevoerde binnenzolen heeft de sneaker zichzelf aangepast naar de nieuwe wensen. Ook nu is de sneaker weer immens populair onder schoolgaande jongeren en studenten op de campus. Vooral hier in Europa dragen zij de Dragon, vaak in combinatie met modieuze kleding zoals de skinny jeans. Dit nieuwe straatbeeld heeft een golfbeweging in de Verenigde Staten veroorzaakt, die zich op gebied van mode nog altijd graag aan Europa wilt meten.

De Adidas Dragon voor kinderen en baby’s

De Adidas Dragon is net als de Converse All-Stars een veel gekozen schoen voor kinderen en baby’s. De schoen is namelijk te krijgen in leuke kleurencombinaties en met een zachte zool zodat ze ook geschikt zijn voor baby’s van 0-1 jaar.

Opkomst van de Adidas Dragon

De Adidas Dragon is dus weer in opmars. Je kan de sneaker met de geribbelde zool hier en daar al weer in de schappen zien. Nieuwe materialen zijn toegevoegd, zoals leer en het zeer ademende Gore Tex. De iconische witte strepen zijn op sommige modellen vervangen voor strepen met een kleurtje en de sneakers zelf kan je in alle kleuren verkrijgen. Uiteraard zijn er ook verschillende printjes mogelijk. Zo is er een model dat gebaseerd is op Azië. Wat echter opvalt is dat de schoenen met print alleen maar verkrijgbaar zijn voor kinderen. Volwassenen zullen het helaas moeten doen met schoenen die effen van kleur zijn en kunnen alleen de drie strepen gebruiken om wat pit toe te voegen.

De Adidas Dragon is te verkrijgen vanaf €40,- Een buitenkansje voor de echte sneakerheads dus, want zo’n mooie schoen laat je toch zeker niet in de schappen liggen?